120 Fun Trivia Questions for Kids (With Answers)!

These facts will turn your child into a trivia champion—and give them plenty to share at recess!

Interested in learning some fun and educational trivia questions to ask your kids? Then keep reading! We've collected 120 questions and answers to help test your child's knowledge (and maybe even your own). Help your little ones prepare for an exam or just discover more about their favorite subject. The best part? Introducing new information in the context of a game makes it even easier to wrangle them for the purpose of learning. A trial-and-error approach (i.e. guessing) can even help improve engagement and participation in the activity at hand. Read on to get started.

RELATED: 85 Riddles for Kids (With Answers!).

Animal Trivia Questions for Kids

little girl exploring with a magnifying glass
AlexandrMusuc / Shutterstock
  1. Question: How many noses do slugs have?
    Answer: Two
  2. Question: How many legs does a spider have?
    Answer: Eight
  3. Question: Which is the fastest land animal?
    Answer: The cheetah
  4. Question: Are worker bees male or female?
    Answer: Female
  5. Question: How many humps does a Bactrian camel have?
    Answer: Two
  6. Question: What is a group of lions called?
    Answer: A pride
  7. Question: What color is a giraffe's tongue?
    Answer: Purple
  8. Question: How many bones does a shark have?
    Answer: Zero
  9. Question: Which animal is born blind?
    Answer: Rabbits
  10. Question: What is the only land animal that cannot jump?
    Answer: The elephant
  11. Question: How many legs does a lobster have?
    Answer: 10
  12. Question: What is a baby kangaroo called?
    Answer: A joey
  13. Question: What is a female elephant called?
    Answer: A cow
  14. Question: What is the largest living bird?
    Answer: The ostrich
  15. Question: How long can a bald eagle live?
    Answer: 15 to 25 years

RELATED: Scavenger Hunt Clues (With Answers!) for Kids, Adults, and Colleagues.

Sports Trivia Questions for Kids

group of kids posing with a soccer ball
New Africa / Shutterstock
  1. Question: How many rings are on an Olympic flag?
    Answer: Five
  2. Question: How many points is a slam dunk worth in basketball?
    Answer: Two
  3. Question: How many tournaments constitute a "Grand Slam" in tennis?
    Answer: Four (the Australian Open, French Open, Wimbledon, and US Open)
  4. Question: The FIFA World Cup showcases which sport?
    Answer: Soccer
  5. Question: In what country did the Olympic Games originate?
    Answer: Greece
  6. Question: What does the NBA stand for?
    Answer: The National Basketball Association
  7. Question: What is the name of the ice surface that ice hockey is played on?
    Answer: The rink
  8. Question: Who has won the most Olympic medals?
    Answer: Michael Phelps (Fun Fact: He has 28 medals in total and 23 of them are gold!)
  9. Question: What color are the goalposts in football?
    Answer: Yellow
  10. Question: How long is a marathon?
    Answer: 26.2 miles
  11. Question: How many baseball players can be on the field at once?
    Answer: Nine
  12. Question: What do you call the person who hikes the ball to the quarterback in football?
    Answer: The center
  13. Question: In what sport would you use a pommel horse?
    Answer: Gymnastics
  14. Question: Ping-pong is the more casual name for what sport?
    Answer: Table tennis
  15. Question: In what sport do players use helpers called "caddies"?
    Answer: Golf

RELATED: Trick Questions (With Answers!) That Will Completely Bend Your Mind.

Kids Trivia Questions About Anatomy

school kids learning about the internal organs and other trivia questions for kids
Inside Creative House / Shutterstock
  1. Question: How many chambers are there in the human heart?
    Answer: Four
  2. Question: What is the largest internal organ inside the human body?
    Answer: The liver
  3. Question: How many teeth does an adult human typically have?
    Answer: 32
  4. Question: Name the five senses.
    Answer: Sight, touch, hearing, smell, and taste.
  5. Question: What two body parts continue growing for your entire life?
    Answer: Your nose and your ears
  6. Question: What color eyes do most people have?
    Answer: Brown
  7. Question: How many times will your heart beat over the course of your lifetime?
    Answer: Around 2.5 billion times
  8. Question: Where is the smallest bone in your body?
    Answer: In your ear
  9. Question: Which organ pumps blood around your body?
    Answer: The heart
  10. Question: Why is the thumb not considered a finger?
    Answer: Because it only has one joint
  11. Question: What are the small tubes that carry blood to the heart?
    Answer: Veins
  12. Question: What do we call the outermost layer of skin?
    Answer: Epidermis
  13. Question: What is the largest bone in the human body?
    Answer: The femur
  14. Question: What's one part of your body that is almost impossible to lick?
    Answer: Your elbow
  15. Question: How many muscles does it take to smile?
    Answer: 13

RELATED: 73 Brain Teasers That Will Definitely Leave You Stumped.

History Trivia Questions for Kids

little boy laying on the floor reading a book
diignat / Shutterstock
  1. Question: In what year did World War II start?
    Answer: 1939
  2. Question: What was the first country to use paper money?
    Answer: China
  3. Question: What country gifted the United States the Statue of Liberty?
    Answer: France
  4. Question: Who was the first president to receive a Nobel Peace Prize?
    Answer: Theodore Roosevelt
  5. Question: Which ancient king had a round table?
    Answer: King Arthur
  6. Question: In what country are the ancient pyramids located?
    Answer: Egypt
  7. Question: On what three ships did Christopher Columbus set sail?
    Answer: The Niña, the Pinta, and the Santa Maria.
  8. Question: When did women receive the right to vote in the United States?
    Answer: 1920
  9. Question: Who painted the ceiling of the Sistine Chapel?
    Answer: Michelangelo
  10. Question: Who was the first woman to fly solo across the Atlantic Ocean?
    Answer: Amelia Earhart
  11. Question: What object caused the Titanic to sink?
    Answer: An iceberg
  12. Question: Who was the first astronaut to walk on the moon?
    Answer: Neil Armstrong
  13. Question: Which US President was known as "Honest Abe"?
    Answer: Abraham Lincoln
  14. Question: The bubonic plague was largely spread by what animal?
    Answer: Rats
  15. Question: What is the oldest civilization in the world?
    Answer: Mesopotamia

RELATED: Tongue Twisters So Good, Your Mouth May Never Be the Same.

Trivia Questions For Kids About Geography 

children standing around a globe learning trivia questions for kids
Robert Kneschke / Shutterstock
  1. Question: What is the world's largest ocean?
    Answer: The Pacific Ocean
  2. Question: Which continent is home to the Andres Mountains?
    Answer: South America
  3. Question: What is the largest country in the world?
    Answer: Russia
  4. Question: London is home to this famous palace.
    Answer: Buckingham Palace.
  5. Question: What language do they speak in Brazil?
    Answer: Portuguese
  6. Question: Which Italian city is famous for its canals?
    Answer: Venice
  7. Question: In what state would you find Mount McKinley?
    Answer: Alaska
  8. Question: Manhattan is part of what US city?
    Answer: New York City
  9. Question: What state is famous for Hollywood?
    Answer: California
  10. Question: What is the world's largest desert?
    Answer: The Sahara Desert
  11. Question: What is the capital of Japan?
    Answer: Tokyo
  12. Question: What two countries share a border with the United States?
    Answer: Canada and Mexico
  13. Question: What is the coldest place on Earth?
    Answer: Antarctica
  14. Question: What do you call a chain of mountains?
    Answer: A range
  15. Question: What is the name of the supercontinent that existed 200 million years ago?
    Answer: Pangea

RELATED: 15 Logic Puzzles That Will Help You Stay Sharp (All Ages!).

Movie and Music Trivia Questions for Kids

kids watching a movie in the theater and eating popcorn
omsickova Tatyana / Shutterstock
  1. Question: What was Harry Potter's pet owl named?
    Answer: Hedwig
  2. Question: Who was the first Disney princess?
    Answer: Snow White
  3. Question: In the Star Wars movies, what invisible power binds the galaxy together?
    Answer: The Force
  4. Question: What are the names of all the Teenage Mutant Ninja Turtles?
    Answer: Leonardo, Raphael, Donatello, and Michelangelo
  5. Question: Who filmed the first music video in space?
    Answer: Canadian astronaut Commander Chris Hadfield in May 2012
  6. Question: What is the name of the fairy in Peter Pan?
    Answer: Tinker Bell
  7. Question: Name the next word in this song: "Head, shoulders, knees, and ______"
    Answer: Toes
  8. Question: Buzz Lightyear is a character from what movie?
    Answer: Toy Story
  9. Question: What is Lord Voldemort's real name?
    Answer: Tom Marvolo Riddle
  10. Question: How many brothers does Prince Hans of the Southern Isles have in Frozen?
    Answer: 12
  11. Question: What school did Harry Potter attend?
    Answer: Hogwarts
  12. Question: Which character on Sesame Street lives in a trash can?
    Answer: Oscar the Grouch
  13. Question: Who is the villain in The Little Mermaid?
    Answer: Ursula
  14. Question: When is Harry Potter's birthday?
    Answer: July 31
  15. Question: In the musical scale, what is the next, or fifth, note following Do-Re-Mi-Fa-?
    Answer: So

RELATED: 25 Amazing "Star Wars" Facts Even Fans Don't Know.

Random Kids Quiz Questions

kids standing in a circle and looking down at the camera
Katrina Brown / Shutterstock
  1. Question: How many wheels does a tricycle have?
    Answer: Three
  2. Question: How many weeks are there in a fortnight?
    Answer: Two
  3. Question: What is the hardest natural substance in the world?
    Answer: A diamond (Fun fact: Only a diamond can cut another diamond!)
  4. Question: How many inches are in three feet?
    Answer: 36
  5. Question: How many elements are there in the periodic table?
    Answer: 118
  6. Question: How many black keys does a piano have?
    Answer: 36
  7. Question: How many cents are in a quarter?
    Answer: 25
  8. Question: Who invented the telephone?
    Answer: Alexander Graham Bell
  9. Question: Gravity is rumored to have been discovered with the help of which fruit?
    Answer: An apple
  10. Question: What is the first letter of the Greek alphabet?
    Answer: Alpha
  11. Question: Which famous artist cut off his own ear?
    Answer: Vincent Van Gogh
  12. Question: What is the color of an emerald?
    Answer: Green
  13. Question: Where does the President of the United States live while in office?
    Answer: The White House
  14. Question: What do you use to write on a blackboard?
    Answer: Chalk
  15. Question: How many colors are there in the rainbow?
    Answer: Seven

RELATED: 30 Scary Ocean Facts More Terrifying Than Anything in Outer Space.

Trivia Questions About Space

little boy looking up at the sky
VisanuPhotoshop / Shutterstock
  1. Question: How many moons does Mars have?
    Answer: Two
  2. Question: Which is the largest planet in the solar system?
    Answer: Jupiter
  3. Question: How many Earths can fit inside the sun?
    Answer: 1.3 million
  4. Question: How many phases does the moon have?
    Answer: Four (New Moon, First Quarter, Full Moon, and Third Quarter)
  5. Question: How many planets are in our solar system?
    Answer: Eight
  6. Question: True or false: There are volcanoes on other planets.
    Answer: True
  7. Question: What floating laboratory is currently orbiting around the Earth?
    Answer: International Space Station
  8. Question: Which planet in the Solar System has the most moons?
    Answer: Saturn
  9. Question: In which galaxy do we live?
    Answer: The Milky Way
  10. Question: Which is the first planet in the solar system from the sun?
    Answer: Mercury
  11. Question: What kind of tool can we use to look at the stars?
    Answer: A telescope
  12. Question: Which planet in the Solar System spins the fastest?
    Answer: Jupiter
  13. Question: What planet is famous for its rings?
    Answer: Saturn
  14. Question: What are stars made of?
    Answer: Gas
  15. Question: Why can't we breathe in space?
    Answer: Because there isn't enough oxygen

Wrapping Up

That's it for our list of trivia questions for kids, but be sure to check back with us soon for more quiz ideas. You can also sign up for our newsletter so you don't miss out on what's next!

Carrie Weisman
Carrie Weisman oversees all SEO efforts at Best Life. She specializes in content optimization and editorial marketing. Read more
Filed Under
Sources referenced in this article
  1. Source:
  2. Source:
  3. Source:
  4. Source:
  5. Source:
  6. Source:
  7. Source:
  8. Source:
  9. Source:
  10. Source:
  11. Source:
  12. Source:
  13. Source:
  14. Source:
  15. Source:
  16. Source:
  17. Source:
  18. Source: